Εκτέλεση
Κόβουμε το χαλούμι σε καρέ των 2 εκ.
Σε μικρά καρέ κόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι.
Κόβουμε σε φέτες την μελιτζάνα.
Χτυπάμε σε μπολ το βαλσαμικό, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και τα βότανα και περιχύνουμε το χαλούμι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα λαχανικά, σκεπάζουμε το μπολ.
Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2-3 ώρες. Κάθε τόσο ανακατεύουμε τα υλικά να βραχούν καλά από την μαρινάδα.
Τα περνάμε εναλλάξ σε ξυλάκια. Τα ψήνουμε σε σχάρα ή γκριλιέρα για περίπου 8′ γυρνώντας τα να ψηθούν ολόγυρα και κάθε τόσο με πινέλο αλείφουμε με τα υλικά της μαρινάδας.
Τα βάζουμε σε πιατέλα και ραντίζουμε με κρέμα βαλσαμικό με σύκο.
Τα σερβίρουμε με την μακαρονοσαλάτα.
Για τη μακαρονοσαλάτα
Βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ στο μπλέντερ και τα χτυπάμε.
Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα κρυώνουμε σε σουρωτήρι με νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με τα αυγά και τις ελιές.
Αν σας άρεσε το σουβλάκι λαχανικών ρίξτε μια ματιά και στο σουβλάκι μανιταριών και χαλούμι.