• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
9
  • Για το σουβλάκι λαχανικών
  • 400 γραμ. χαλούμι
  • μικρά μανιτάρια
  • ντοματίνια
  • 2 πιπεριές
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/4 φλ. βαλσαμικό ξίδι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες σκόρδο αποξηραμένο
  • 2 κ.σ. ανάμεικτα βότανα
  • (θυμάρι-ρίγανη-δυόσμο-βασιλικό)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κρέμα βαλσαμικό
  • Για την μακαρονοσαλάτα
  • 300 γραμ. μικρό ζυμαρικό κοραλάκι ή φαρφάλε
  • 3 φλ. ψιλοκομμένα ανάμεικτα λαχανικά (πιπεριές πολύχρωμες-φρέσκο κρεμμύδι-καλαμπόκι-καρότο-φασόλια σόγιας-edamame κλπ)
  • λίγες ελιές
  • 2 αυγά (βρασμένα και κομμένα στα 4)
  • Για το dressing
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. βαλσαμικό ξίδι
  • 1-2 πρέζες αποξηραμένο σκόρδο
  • 1 κ.γλ αλάτι
  • λιγο πιπερι
  • 4 λιαστές ντομάτες
  • ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • ρίγανη και δυόσμο
  • 3 κ.σ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Κόβουμε το χαλούμι σε καρέ των 2 εκ.

    Σε μικρά καρέ κόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι.

    Κόβουμε σε φέτες την μελιτζάνα.

    Χτυπάμε σε μπολ το βαλσαμικό, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και τα βότανα και περιχύνουμε το χαλούμι.

    Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα λαχανικά, σκεπάζουμε το μπολ.

    Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2-3 ώρες. Κάθε τόσο ανακατεύουμε τα υλικά να βραχούν καλά από την μαρινάδα.

    Τα περνάμε εναλλάξ σε ξυλάκια. Τα ψήνουμε σε σχάρα ή γκριλιέρα για περίπου 8′ γυρνώντας τα να ψηθούν ολόγυρα και κάθε τόσο με πινέλο αλείφουμε με τα υλικά της μαρινάδας.

    Τα βάζουμε σε πιατέλα και ραντίζουμε με κρέμα βαλσαμικό με σύκο.

    Τα σερβίρουμε με την μακαρονοσαλάτα.

    Για τη μακαρονοσαλάτα

    Βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ στο μπλέντερ και τα χτυπάμε.

    Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα κρυώνουμε σε σουρωτήρι με νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

    Τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με τα αυγά και τις ελιές.

    Αν σας άρεσε το σουβλάκι λαχανικών ρίξτε μια ματιά και στο σουβλάκι μανιταριών και χαλούμι.

    Μετά τα μοναδικά σουβλάκια λαχανικών με χαλούμι, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται