Σουβλάκια
Περνάμε το κρέας σε ξυλάκια για σουβλάκια.
Τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σε ένα μπολ βαθύ και στενό βάζουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το 1/2 φλυτζάνι νερό, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι Ανακατεύουμε τη μαρινάδα.
Αφού μαρκάρουμε τα σουβλάκια στη σχάρα, τα βουτάμε στη μαρινάδα.
Τα αφήνουμε να σταθούν το λιγότερο για 20′, τα ξαναβάζουμε στη φωτιά και ολοκληρώνουμε το ψήσιμό τους για λίγα επιπλέον λεπτά.
Ψήνουμε τις πίτες, τις γεμίζουμε με τα ζουμερά καλαμάκια και μια γενναία δόση τζατζίκι λαχανικών.
Πασπαλίζουμε με πάπρικα τα τυλίγουμε και τα σερβίρουμε ζεστά.
Διαβάστε τη συνταγή μου για σπιτικές πίτες ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες του εμπορίου.
Τζατζίκι λαχανικών
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπόλ.
Αποφλοιώνουμε τη ντομάτα, την κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους, κρατάμε μόνο τη σάρκα της.
Την ψιλοκόβουμε και την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζει καλά.
Τρίβουμε το αγγούρι με την φλούδα του και το κολοκύθι. Τα αλατίζουμε κι αφήνουμε σε σουρωτήρι να μαραθούν για λίγα λεπτά. Τα στύβουμε καλά και τα προσθέτουμε στο γιαούρτι.
Τρίβουμε το καρότο και ψιλοκόβουμε το αβοκάντο, προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, τα βότανα, το ελαιόλαδο, το ξύδι και αλατίζουμε.
Τα προσθέτουμε στο γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά, σχεδόν να λιώσει το αβοκάντο.
Διατηρήστε το στο ψυγείο σκεπασμένο.