Για τα σουβλάκια τυλιχτά
Περνάμε το κρέας σε ξυλάκια για σουβλάκια.
Τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ βαθύ και στενό.
Αφού μαρκάρουμε τα σουβλάκια στη σχάρα, τα βουτάμε στη μαρινάδα.
Τα αφήνουμε να σταθούν το λιγότερο για 20′, τα ξαναβάζουμε στη φωτιά και ολοκληρώνουμε το ψήσιμό τους για λίγα επιπλέον λεπτά.
Ψήνουμε τις πίτες, τις γεμίζουμε με τα ζουμερά καλαμάκια και μια γενναία δόση τζατζίκι λαχανικών.
Πασπαλίζουμε με πάπρικα και απολαμβάνουμε αμέσως.
Για τις πίτες σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την παρακάτω συνταγή μου για σπιτικές πίτες για σουβλάκι.
Γεμισμα της πιτας
Αποφλοιώνουμε τη ντομάτα και την κόβουμε στη μέση.
Αφαιρούμε τους σπόρους και κρατάμε μόνο τη σάρκα της.
Την ψιλοκόβουμε και την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζει καλά.
Τρίβουμε το αγγούρι με την φλούδα του και το κολοκύθι.
Τα αλατίζουμε κι αφήνουμε σε σουρωτήρι να μαραθούν για λίγα λεπτά. Τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε μπολ.
Τρίβουμε το καρότο και ψιλοκόβουμε το αβοκάντο, προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, τα βότανα, το ελαιόλαδο, το ξύδι και αλατίζουμε.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, σχεδόν να λιώσει το αβοκάντο.
.Συνοδεύει τέλεια όλα τα ψητά κρέατα και πουλερικά.