Εκτέλεση
Λιώνουμε πρώτα το βούτυρο σε κατσαρολάκι και μαραίνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3΄-4΄, να γυαλίσει.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύοντας ψήνουμε για 2΄.
Σιγά σιγά, και πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το γάλα.
Αφήνουμε το μείγμα να δέσει σε χαμηλή φωτιά.
Τρίβουμε μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλατίζουμε κατά βούληση.
Για τα μακαρόνια
Τα βράζουμε για 6΄ και στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι.
Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Στην σάλτσα ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τους χτυπημένους κρόκους, τη μισή παρμεζάνα, τη γραβιέρα και τη μοτσαρέλα.
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
Τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε με κουτάλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200οC, καθώς και το σκεύος που θα ψήσουμε (βουτυρωμένο πυράντοχο σκεύος).
Αδειάζουμε όλο το μίγμα στο ζεστό σκεύος, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε 12΄-15΄. Φουσκώνει πολύ και κάνει ωραία κρούστα.
Σερβίρουμε ζεστά.