Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε μια αντικολλητική κατσαρόλα και ροδίζουμε για λίγα λεπτά το ψιλοκομμένο μπέικον χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε αρχικά το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό να βγάλει το άρωμά του, και στη συνέχεια τη γλυκοπατάτα, το καλαμπόκι, το ζωμό, το θυμάρι και την πάπρικα.
Χαμηλώνουμε την εστία, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Πολτοποιούμε τη μισή ποσότητα της σούπας στο μπλέντερ.
Την επαναφέρουμε στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα και προσθέτουμε τα τραγανά κομμάτια μπέικον.
Πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο και λίγη πάπρικα και ραντίζουμε με ελάχιστη κρέμα γάλακτος.