Η σούπα καλαμποκιού είναι μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που μπορούν να φτιάξουν όλοι!

Η σούπα καλαμποκιού είναι μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που μπορούν να φτιάξουν όλοι!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη σούπα καλαμπόκι

  • 500 γρ. καλαμπόκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. βούτυρο
  • Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 γλυκοπατάτα ψιλοκομμένη
  • 1 lt ζωμό κότας
  • 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • Λίγη καυτερή πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Λίγη κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε μια αντικολλητική κατσαρόλα και ροδίζουμε για λίγα λεπτά το ψιλοκομμένο μπέικον χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.

    Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 3 λεπτά.

    Προσθέτουμε αρχικά το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό να βγάλει το άρωμά του, και στη συνέχεια τη γλυκοπατάτα, το καλαμπόκι, το ζωμό, το θυμάρι και την πάπρικα.

    Χαμηλώνουμε την εστία, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

    Πολτοποιούμε τη μισή ποσότητα της σούπας στο μπλέντερ.

    Την επαναφέρουμε στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

    Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα και προσθέτουμε τα τραγανά κομμάτια μπέικον.

    Πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο και λίγη πάπρικα και ραντίζουμε με ελάχιστη κρέμα γάλακτος.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται