Για την σούπα κάστανο
Βάζουμε το μπέικον σε αντικολλητική κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το ψήνουμε χωρίς λιπαρή ουσία για 3′ από κάθε πλευρά.
Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, πράσο, σέλερι, καρότο για 6-7′ ανακατεύοντας να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε τα κάστανα, τον ζωμό, τη μια φέτα μπέικον και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25′ να μαλακώσουν τα κάστανα και να λιώσουν.
Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα κάστανο για να γίνει βελούδινη.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Τρίβουμε φρέσκο μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε την κρέμα.
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.
Αν θέλετε η σούπα να γίνει πιο αραιή, προσθέστε λίγο ζωμό επιπλέον. Αν θέλετε πιο λεία υφή περάστε την βελουτέ σε λεπτή σήτα σουρωτήρι.
Μπορείτε να φτιάξετε τη καστανόσουπα 1 ημέρα πριν και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο. Θα την ζεστάνετε λίγο πριν σερβίρετε.
Σερβίρετε τη σούπα κάστανο σε ζεστά πιάτα. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, λίγο γιαούρτι και σταγόνες από λάδι τρούφας.
Η φέτα τραγανού μπέικον που περίσσεψε μπορεί να γαρνίρει τα πιάτα ή κάποια σαλάτα σπασμένη σε κομμάτια.
Διαβάστε επίσης όλα τα μυστικά για να μαγειρέψετε, να καθαρίσετε και να διατηρήσετε τα κάστανα εδώ.
Αγαπάτε τα κάστανα; Δείτε περισσότερες φανταστικές συνταγές εδώ.