Προετοιμασία
Βγάζουμε τις σουπιές από τη συσκευασία και τις βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
Οι σουπιές έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
Eκτέλεση
Ξεπλένουμε καλά τις σουπιές κι αφού κόψουμε τη σάρκα τους ελαφρώς στο επάνω μέρος και στο κάτω, έτσι ώστε να ανοίξουν στο ψήσιμο, τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε τρυπητό σκεύος.
Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ τα υλικά για την σάλτσα και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε τη σάλτσα σε βαθύ ταψί και κατόπιν τοποθετούμε τις σουπιές βρέχοντάς τες καλά απ’ όλες τις μεριές.
Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C για 9′ περίπου.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, και απλώνουμε τις πιπεριές πάνω στις σουπιές.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20′ ακόμα και κατόπιν βγάζουμε το ταψί αμέσως από τον φούρνο για να μην σκληρύνουν οι σουπιές.
Τέλος, σε ένα μπλέντερ χτυπάμε για λίγο το ζουμί από το ταψί.
Όταν αποκτήσει μία πιο απαλή υφή περιχύνουμε τις σουπιές και σερβίρουμε.
Μπορούμε να συνοδέψουμε τις σουπιές με ρύζι ή πράσινη σαλάτα.