Εκτέλεση
Πρώτα μουσκεύουμε το σιτάρι σε μπόλικο νερό για 1 ώρα. Το στραγγίζουμε.
Το βάζουμε σε κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με νερό.
Βάζουμε καπάκι και το βράζουμε για 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε καλά τις σουπιές για 5 με 6 λεπτά να πιούν τα υγρά τους και να αλλάξουν χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για 5 με 6 λεπτά.
Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα χόρτα.
Προσθέτουμε τον πελτέ και 1/2 φλ. νερό.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
Τέλος προσθέτουμε το σιτάρι και τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι το σιτάρι να ρουφήξει τα υγρά του φαγητού.
Αραιώνουμε το ταχίνι με λίγο νερό και το λεμόνι, περιχύνουμε το φαγητό και ανακατεύουμε.
Βγαίνει πηχτό, χωρίς σάλτσα και είναι τέλειο!