Εκτέλεση
Αφήνουμε τα κυδώνια για λίγα λεπτά σε μπολ γεμάτο νερό.
Κατόπιν τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε τηγάνι χωρίς νερό.
Τα σκεπάζουμε, τα αχνίζουμε για 3΄ περίπου, μέχρι να ανοίξουν, και σουρώνουμε το ζωμό σε σήτα για να φτιάξουμε τα σπαγγέτι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το μπρόκολο (όσο πιο μικρές φούντες γίνεται) και προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπερίτσα.
Σοτάρουμε για 1΄ και προσθέτουμε τα κυδώνια και το κρασί.
Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε το ζωμό από τα κυδώνια, λίγο ωμό ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια μας και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε το πιάτο.