Μακαρόνια µε κρεμώδη σάλτσα ροκφόρ, για εσάς που δεν έχετε πολύ χρόνο για μαγείρεμα αλλά θέλετε να απολαμβάνετε νόστιμα πιάτα είναι η ιδανική συνταγή....

Μακαρόνια µε κρεμώδη σάλτσα ροκφόρ, για εσάς που δεν έχετε πολύ χρόνο για μαγείρεμα αλλά θέλετε να απολαμβάνετε νόστιμα πιάτα είναι η ιδανική συνταγή. Αν βρείτε σχοινόπρασο, ψιλοκόψτε το και ρίξτε το στη σάλτσα. Θα απογειώσει τη γεύση της.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
231

Για τα μακαρόνια µε σάλτσα ροκφόρ

  • 500 γρ. σπαγγετίνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ροκφόρ κομμένο σε κύβους
  • 250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο ή τυρί κρέμα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος light ή γάλα εβαπορέ
  • 1 μικρό κεφάλι μπρόκολο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πριν ξεκινήσουμε την εύκολη μακαρονάδα με ροκφόρ, καθαρίζουμε το μπρόκολο και το ζεματίζουμε για 3 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Το αφήνουμε στην άκρη.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.

    Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο για 6΄- 7΄, να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.

    Προσθέτουμε το γάλα, το ροκφόρ και το ανθότυρο.

    Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

    Ανακατεύουμε να λιώσουν τα τυριά και πάντα σε χαμηλή φωτιά, αφήνουμε να πάρει βράση.

    Προσθέτουμε το ζεματισμένο μπρόκολο.

    Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.

    Όπως στάζουν τα ζυμαρικά, με την τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στη σάλτσα ροκφόρ.

    Ανακατεύουμε γρήγορα και σερβίρουμε τη μακαρονάδα με την πλούσια κρεμώδη σάλτσα αμέσως.

    Μάθε πώς να αξιοποιήσεις το νερό από τα ζυμαρικά που έβρασες:

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για : Φαγητα με ρυζι και με ζυμαρικα
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται