Μακαρόνια με σαρδέλες έχετε δοκιμάσει ποτέ; Φτιάξτε αυτή τη συνταγή γιατί είναι πεντανόστιμη και σας κάνει καλό.

Μακαρόνια με σαρδέλες έχετε δοκιμάσει ποτέ; Φτιάξτε αυτή τη συνταγή γιατί είναι πεντανόστιμη και σας κάνει καλό.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
13

Για τις σαρδέλες με ζυμαρικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 4 σκελ. σκόρδο χοντροκομμένο
  • 1 πιπερίτσα (τσίλι) ψιλοκομμένη
  • 12 ντοματίνια πλυμένα και κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 12 σαρδέλες
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για τις σαρδέλες

    Πλένουμε τα καθαρισμένα φιλέτα σαρδέλας κάτω από τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.

    Κόβουμε µε μαχαίρι το κεφάλι και σχίζουμε οριζόντια την κοιλιά.

    Τραβάμε µε τα δάχτυλα τη ραχοκοκαλιά να ξεκολλήσει.

    Κάτω κάτω στην ουρά την κόβουμε µε μαχαίρι ή µε ψαλίδι κουζίνας για να µη χαλάσουμε το σχήμα της (ανοίγει στα δύο).

    Για το ψήσιμο

    Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι ή σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1΄ το σκόρδο και την πιπερίτσα.

    Αμέσως ρίχνουμε τις σαρδέλες και τις αφήνουμε για 2΄, να αλλάξουν χρώμα.

    Τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά ανακινώντας το τηγάνι ή µε λαβίδα.

    Προσθέτουμε τα ντοµατίνια κομμένα στα δύο και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2΄, ίσα να αλλάξουν χρώμα και να βγάλουν λίγα υγρά.

    Σβήνουμε µε το κρασί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε µε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Για τα σπαγγέτι

    Στο μεταξύ βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι 2΄ λιγότερο απ’ όσο γράφει η συσκευασία.

    Τα παίρνουμε µε τσιμπίδα και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.

    Ανακινούμε το τηγάνι ή ανακατεύουμε µε τσιμπίδα, σε δυνατή φωτιά, για 1΄-2΄.

    Σερβίρουμε αμέσως περιχύνοντας µε έξτρα ελαιόλαδο.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται