Μια καταπληκτική μακαρονάδα όπου μπορείτε να συνδυάσετε κι άλλα λαχανικά, όπως μανιτάρια, καρότο, κολοκύθι, με πλούσια γεύση και με τη δροσιά του...

Μια καταπληκτική μακαρονάδα όπου μπορείτε να συνδυάσετε κι άλλα λαχανικά, όπως μανιτάρια, καρότο, κολοκύθι, με πλούσια γεύση και με τη δροσιά του γιαουρτιού να κάνει τη διαφορά και να απογειώνει το πιάτο.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
8

Για τα σπαγγέτι μπολονέζ με μελιτζάνα, πιπεριά και γιαούρτι

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 4 μικρές μελιτζάνες τσακώνικες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμάς (πρόβειος ή μοσχαρίσιος) μια φορά περασμένος από την μηχανή
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3/4 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελ. σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε καρεδάκια)
  • 6 ώριμες ντομάτες (κομμένες σε καρεδάκια)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 1/2 ματσ. μαϊντανός
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρα.)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα σπαγγέτι μπολονέζ

    Πλένουμε τις μελιτζάνες.

    Αφαιρούμε λωρίδες από τις φλούδες τους, να γίνουν ριγέ, και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.

    Τις βάζουμε σε μπολ, τις περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα στους 200°C, για 8-10 λεπτά, να μαλακώσουν.

    Τις αφήνουμε στην άκρη.

    Σε τηγάνι, σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ροδίζουμε τον κιμά για 5 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να πάρει βράση.

    Σε κατσαρόλα, στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 3-4 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρά.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη.

    Αδειάζουμε τον κιμά με όλους τους χυμούς του τηγανιού και τις ψημένες μελιτζάνες στη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

    Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

    Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

    Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα μπολονέζ και το γιαούρτι.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μπολονέζ.

    Εσύ ποια συνταγή με σπαγγέτι θα ήθελες να δοκιμάσεις;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται