Για τα σπαγγέτι μπολονέζ
Πλένουμε τις μελιτζάνες.
Αφαιρούμε λωρίδες από τις φλούδες τους, να γίνουν ριγέ, και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Τις βάζουμε σε μπολ, τις περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα στους 200°C, για 8-10 λεπτά, να μαλακώσουν.
Τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε τηγάνι, σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ροδίζουμε τον κιμά για 5 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να πάρει βράση.
Σε κατσαρόλα, στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 3-4 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη.
Αδειάζουμε τον κιμά με όλους τους χυμούς του τηγανιού και τις ψημένες μελιτζάνες στη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα μπολονέζ και το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μπολονέζ.