Εκτέλεση
Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά.
Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
Σε φαρδιά μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε να πέσει ο όγκος τους για 4-5΄ ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε να πιει τα υγρά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βότανα.
Τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα κι ανακατεύουμε.
Τέλος, προσθέτουμε τη βρώμη (κρατάμε λίγα τρίμματα για την επιφάνεια).
Στήσιμο
Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος με διάμετρο 32 εκατ. πασπαλίζουμε τις 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο.
Αδειάζουμε και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο.
Ψήσιμο – Χρόνος
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200ºC στη μεσαία σχάρα για περίπου 35΄ λεπτά.
Αφού βγάλουμε το φαγητό μας από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για να το κόψουμε.
Αν σου άρεσε δοκίμασε και την παρακάτω.