Το σπανάκι σωτέ με κρέμα τυριού είναι μία πανεύκολη και νόστιμη συνταγή που μπορούν όλοι να φτιάξουν. Τέλειο συνοδευτικό για κρέας και...

Το σπανάκι σωτέ με κρέμα τυριού είναι μία πανεύκολη και νόστιμη συνταγή που μπορούν όλοι να φτιάξουν. Τέλειο συνοδευτικό για κρέας και πουλερικά!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
39

Για το σπανάκι σωτέ µε κρέµα τυριού

  • 1 kg σπανάκι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2-3 τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 4 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το σπανάκι σωτέ

    Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά.

    Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε για 1΄ το σκόρδο να βγάλει το άρωμά του. Το αφαιρούμε.

    Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το πράσο.

    Τα αφήνουμε 4΄- 5΄ σε χαμηλή φωτιά να γίνουν διάφανα.

    Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι.

    Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 4΄- 5΄ να πιει τα υγρά του και να πέσει ο όγκος του.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο.

    Τέλος προσθέτουμε το φρέσκο τυρί και ανακατεύουμε 1΄- 2΄ να γίνει κρέμα.

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε με τσιπς πίτας, φρυγανισμένο ψωμί ή συνοδεύουμε πουλερικά και κρεατικά.

    Μια με δύο κουταλιές βαλσαμικού στο τέλος απογειώνουν τη γεύση.

    Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με μείγμα τυριών που λιώνουν και να το βάλετε κάτω από το καυτό γκριλ για 2-3 ‘ να λιώσουν τα τυριά και να έχει το ντιπ τυρένια, μαστιχωτή υφή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται