Για το σπανάκι σωτέ
Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά.
Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε για 1΄ το σκόρδο να βγάλει το άρωμά του. Το αφαιρούμε.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το πράσο.
Τα αφήνουμε 4΄- 5΄ σε χαμηλή φωτιά να γίνουν διάφανα.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι.
Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 4΄- 5΄ να πιει τα υγρά του και να πέσει ο όγκος του.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο.
Τέλος προσθέτουμε το φρέσκο τυρί και ανακατεύουμε 1΄- 2΄ να γίνει κρέμα.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε με τσιπς πίτας, φρυγανισμένο ψωμί ή συνοδεύουμε πουλερικά και κρεατικά.
Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με μείγμα τυριών που λιώνουν και να το βάλετε κάτω από το καυτό γκριλ για 2-3 ‘ να λιώσουν τα τυριά και να έχει το ντιπ τυρένια, μαστιχωτή υφή.