Εκτέλεση
Γέμιση
Βάζουμε πρώτα τα πράσα σε κατσαρόλα με λίγο νερό ίσα να τα σκεπάζει, και τα αχνίζουμε μέχρι να πιούν το νερό τους.
Προσθέτουμε 1/3 φλ. ελαιόλαδο (από το συνολικό της συνταγής) καθώς και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2΄-3΄.
Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και σε δυνατή φωτιά αφήνουμε για 5΄-6΄ να πιει όλα τα υγρά του.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον άνηθο, τη φέτα και το σιμιγδάλι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στο ταψί
Απλώνουμε τα μισά φύλλα στο ταψί, αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα.
Την χαράζουμε σε κομμάτια.
Χτυπάμε τα αυγά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το γάλα.
Την περιχύνουμε.
Ψήσιμο – Χρόνος
Ψήνουμε στους 180οC σε αντιστάσεις για 1 ώρα, έως ότου ροδίσει καλά.
Μικρά μυστικά
Ζεματάμε το πράσο για να γίνει πιο ελαφριά.
Τα μυρωδικά τα βάζουμε χοντροκομμένα.
Τα τρυφερά κοτσάνια από άνηθο και μαϊντανό τα κόβουμε και τα προσθέτουμε στη γέμιση γιατί δίνουν φρεσκάδα και νοστιμιά.
Καλοψήστε την να ροδίσει καλά πάνω και κάτω για να παραμείνει τραγανή.
Αυτό το πετυχαίνετε καλύτερα αν ψήσετε στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα του φούρνου.
Έτσι ψήνεται ομοιόμορφα.
Αντίθετα, ο αέρας ψήνει εξωτερικά τα φύλλα και ενώ γρήγορα παίρνει χρώμα εξωτερικά, τα μέσα δεν προλαβαίνουν να ψηθούν καλά.
Αφού την βγάλετε από το φούρνο αφήστε τη να σταθεί για 10 λεπτά να τραβήξει την υγρασίας της.
Αν έχετε χρόνο και όρεξη μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό φύλλο κρούστας με τη συνταγή που σας έχω.