Για τη σπανακόπιτα στριφτή
Ξεκινάμε το σπιτικό φύλλο για τη στριφτή σπανακόπιτα, βάζοντας σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το λάδι και το τρίβουμε, τα κάνουμε ψυχούλα.
Προσθέτουμε νερό και ταυτόχρονα ζυμώνουμε μέχρι ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ, να είναι απαλή και εύπλαστη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30′ σκεπασμένη να μην ξεραθεί επιφάνεια της.
Την χωρίζουμε σε οκτώ ίσα μέρη.
Ανοίγουμε με λεπτή βέργα μεγάλα στρογγυλά και πολύ λεπτά φύλλα.
Πασπαλίζουμε αλεύρι κατά τη διάρκεια του ανοίγματος.
Ραντίζουμε ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
Διπλώνουμε ένα τρίτο του φύλλο από τη μία πλευρά και ένα τρίτο του φύλλου αντικριστά.
Τώρα έχουμε ένα μακρόστενο φύλλο.
Ραντίζουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε κατά μήκος της γέμιση με το κουτάλι.
Γυρίζουμε τις άκρες του ρολού για να το κλείσουμε και να το τυλίξουμε σε λεπτό, χαλαρό, μακρόστενο ρολό σαν σωλήνα.
Στρίβουμε χαλαρά το ρόλο σαν στριφτάρι μακρόστενο και το τοποθετούμε κατά μήκος του ταψιού.
Ομοίως φτιάχνουμε και τα επόμενα ρολά.
Στο τέλος το ταψί θα γεμίσουμε μακριά στριφτά ρολά.
Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο, ραντίζουμε με λίγο νερό πεταχτά και ψήνουμε στους 180°C για 50′ περίπου να ροδίσουν.
Για τη γέμιση
Ψιλοκόβουμε όλα τα χόρτα και τα μυρωνολάχανα (μυρώνια, καυκαλήθρες, άγρια αγγιναράκια κτλ), κρεμμύδια και πράσα σε λεκάνη τα αλατίζουμε, τα τρίβουμε και τα αφήνουμε να μαραθούν.
Τα στύβουμε πολύ καλά.
Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το πιπέρι, το λάδι, την φέτα και τα αυγά.
Αν η γέμιση κατεβάσει υγρά, ρίχνουμε δύο με τρεις κουταλιές τραχανά, σιμιγδάλι ή πλιγούρι να τα μαζέψει.