Εκτέλεση
Γέμιση
Πλένουμε, στραγγίζουμε, χοντροκόβουμε τα χόρτα και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε 5΄- 10΄ να ιδρώσουν.
Τρίβουμε τα αλατισμένα χόρτα με τα χέρια να μαραθούν και να πέσει ο όγκος τους.
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Θρυμματίζουμε τη φέτα.
Χτυπάμε τα δύο αυγά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη φέτα, τα κρεμμύδια, το πράσο, τα μυρωδικά, τα αυγά, τον τραχανά, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Ζύμη
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τo αλεύρι για όλες τις χρήσεις, καλαμποκάλευρο, σιμιγδάλι και αλάτι.
Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν τα αλεύρια.
Κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα δύο φλιτζάνια από το νερό.
Κρατάμε το μισό φλιτζάνι νερό για το τελείωμα της πίτας.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά του χυλού μέχρι να γίνει ο χυλός πηχτός.
Στο ταψί
Λαδώνουμε με ένα πινέλο το μεγάλο και ρηχό ταψί (και τα τοιχώματα) για πίτα Νο.40.
Ρίχνουμε στο ταψί τα 2/3 από τον πηχτό χυλό.
Στρώνουμε με το κουτάλι το χυλό να καλύψει όλη τη βάση του ταψιού.
Βάζουμε όλη τη γέμιση σε μία στρώση μέσα στο ταψί.
Πιέζουμε απαλά τα χόρτα με τα χέρια ή με το κουτάλι να μπουν μέσα στο χυλό.
Στον υπόλοιπο πηχτό χυλό που έχουμε κρατήσει προσθέτουμε το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό.
Σιγά σιγά περιχύνουμε με τον αραιό χυλό φροντίζοντας να καλύψουμε όλη την επιφάνειά του.
Ψήσιμο
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια της και ψήνουμε στους 200°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, τοποθετώντας το ταψί στην κάτω σχάρα.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και μετά κόβουμε σε κομμάτια.