Μέσα σε λίγα λεπτά θα μοσχοβολήσει το σπίτι από τα σπαράγγια στο τηγάνι με αρώματα βουτύρου και βοτάνων. Συνοδεύουν τέλεια κρέας ψητό ή ψάρι.

Μέσα σε λίγα λεπτά θα μοσχοβολήσει το σπίτι από τα σπαράγγια στο τηγάνι με αρώματα βουτύρου και βοτάνων. Συνοδεύουν τέλεια κρέας ψητό ή ψάρι.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
18

Για τα σπαράγγια σωτέ

  • 400 γρ. σπαράγγια καθαρισμένα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Aλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή δυόσμο)
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Τα σπαράγγια πρέπει να είναι καθαρισμένα από ίνες και άκρες. Αν τα σπαράγγια είναι μικρά, τα αφήνουμε ολόκληρα, ενώ αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε κομμάτια.

    Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει σοτάρουμε το σκόρδο σπασμένο για 1΄ το αφαιρούμε.

    Ρίχνουμε τα σπαράγγια (στεγνά).

    Προσθέτουμε αλάτι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

    Σοτάρουμε ανακατεύοντας τακτικά τα σπαράγγια για περίπου 5΄ μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν αλλά να μην λιώσουν. Ο χρόνος είναι πάντα σχετικός με το μέγεθος και την ποικιλία των σπαραγγιών.

    Τα άγρια σπαράγγια που είναι πολύ λεπτά και τρυφερά μέσα σε 3΄ είναι έτοιμα.

    Μην αφήσετε τα σπαράγγια να πάρουν πολύ χρώμα και μην τα παραψήσετε.

    Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και όπως είναι ζεστά τα σπαράγγια προσθέτουμε την παρμεζάνα κι ανακατεύουμε λίγο να αρχίσει να λιώνει.

    Προσθέτουμε τα βότανα και τα σπαράγγια σωτέ είναι έτοιμα για σερβίρισμα. 

    Μπορείτε να φτιάξετε σπαράγγια σοτέ με μανιτάρια, σπαράγγια σοτέ με γαρίδες ή σπαράγγια σοτέ με μπέικον και τυρί.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται