Για τα σπιτικά λουκάνικα
Χτυπάμε πρώτα σε ένα γουδί το σκόρδο με το αλάτι να γίνει πάστα.
Προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, προσθέτουμε την πάστα σκόρδου, το μαϊντανό, το θυμάρι, τη ρίγανη, το μπούκοβο και το μοσχοκάρυδο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 5 μέρη.
Κόβουμε 5 κομμάτια μεμβράνη και τα τυλίγουμε όπως το μωσαϊκό.
Στρίβουμε τις άκρες, ώστε να πάρουν ωραίο σχήμα λουκάνικου.
Τα διατηρούμε για 2 μέρες στο ψυγείο ή για 2 μήνες στην κατάψυξη.
Τα λουκάνικα, επειδή είναι χωρίς έντερο, απλά τα ψιλοκόβουμε και τα μαγειρεύουμε σε σάλτσα με ζυμαρικά, ριζότο, πολέντα, σαν γέμιση για πίτα κτλ.