Αυτά τα σπιτικά λουκάνικα θέλουν λίγο από το χρόνο σας και θα σας αποζημιώσουν στο έπακρο με τη νοστιμιά τους!

Αυτά τα σπιτικά λουκάνικα θέλουν λίγο από το χρόνο σας και θα σας αποζημιώσουν στο έπακρο με τη νοστιμιά τους!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
22

Για τα σπιτικά λουκάνικα

  • 700 γρ. χοιρινό κιμά
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 1 σκελ. μικρή σκόρδο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. μαϊντανό (πολύ ψιλοκομμένο)
  • 1/2 κ.σ. θυμάρι (φρέσκο)
  • 1/2 κ.σ. ρίγανη
  • 1/2 κ.σ. μπούκοβο
  • 2-3 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα σπιτικά λουκάνικα

    Χτυπάμε πρώτα σε ένα γουδί το σκόρδο με το αλάτι να γίνει πάστα.

    Προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε καλά.

    Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, προσθέτουμε την πάστα σκόρδου, το μαϊντανό, το θυμάρι, τη ρίγανη, το μπούκοβο και το μοσχοκάρυδο.

    Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά.

    Χωρίζουμε το μείγμα σε 5 μέρη.

    Κόβουμε 5 κομμάτια μεμβράνη και τα τυλίγουμε όπως το μωσαϊκό.

    Στρίβουμε τις άκρες, ώστε να πάρουν ωραίο σχήμα λουκάνικου.

    Τα διατηρούμε για 2 μέρες στο ψυγείο ή για 2 μήνες στην κατάψυξη.

    Τα λουκάνικα, επειδή είναι χωρίς έντερο, απλά τα ψιλοκόβουμε και τα μαγειρεύουμε σε σάλτσα με ζυμαρικά, ριζότο, πολέντα, σαν γέμιση για πίτα κτλ.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται