Ψήστε στο τηγάνι, στη σχάρα ή στη τοστιέρα και φτιάξτε το πιο νόστιμες πίτες για σουβλάκι και απολαύστε τες με τα υλικά που εσείς αγαπάτε!

Ψήστε στο τηγάνι, στη σχάρα ή στη τοστιέρα και φτιάξτε το πιο νόστιμες πίτες για σουβλάκι και απολαύστε τες με τα υλικά που εσείς αγαπάτε!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
463

Για τις πίτες

  • 550 γρ. αλεύρι
  • 1 συσκ. ξερή μαγιά
  • 1½ κ.γ. αλάτι, (κοφτή)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1½ φλ. νερό χλιαρό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Κοσκινίζουμε πρώτα σε ένα μπολ το αλεύρι

    Κρατάμε έξω 2 γεμάτες κουταλιές και βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε την μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με κουτάλι.

    Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό.

    Ρίχνουμε το νερό στο αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι, μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μπάλα και να μην κολλάει στα χέρια.

    Ζυμώνουμε για λίγο και αν κολλάει, βουτάμε τα χέρια στο αλεύρι που κρατήσαμε στην αρχή και ζυμώνουμε.

    Η ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη αλλά σταθερή, όχι μαλακή. Δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια.

    Την βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ και την σκεπάζουμε.

    Την ξεκουράζουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα, σε θερμοκρασία δωματίου.

    Αφού φουσκώσει τη βγάζουμε στον πάγκο και τη ζυμώνουμε απαλά να ξεφουσκώσει.

    Πλάσιμο

    Πλάθουμε τη ζύμη σε ρολό και τη χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.

    Στη συνέχεια την πλάθουμε σε μπαλάκια, μαζεύοντας τις ενώσεις από κάτω.

    Τα ακουμπάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 15′ επιπλέον να σταθούν και να ξεκουραστούν, για να ανοίγουν εύκολα.

    Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμη στο χέρι μας και ανάμεσα στις παλάμες το ανοίγουμε σε πίτα

    Εναλλακτικά, πασπαλίζουμε αλεύρι στον πάγκο και ανοίγουμε με διάμετρο 18 εκατοστών, χρησιμοποιώντας τον πλάστη.

    Ψήσιμο

    Έχουμε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνουμε  για 2΄-3΄από κάθε πλευρά.

    Μπορούμε να τις ψήσουμε και στη σχάρα ή στην τοστιέρα χωρίς να σκεπάσουμε. Δηλαδή ακουμπάμε στην ζεστή τοστιέρα κι αφού ψηθεί για λίγα λεπτά γυρνάμε να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά.

    Εναλλακτικά, λαδώνουμε το καυτό τηγάνι και ψήνουμε στο λάδι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται