Εκτέλεση
Πρώτα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, για 3 με 4 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα, το μπαχάρι και το γαρίφαλο.
Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, πολτοποιούμε την σπιτική κέτσαπ στο μπλέντερ.
Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και την ξαναβράζουμε για άλλα 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει και να γυαλίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και την αποθηκεύουμε γυάλινο βάζο με καπάκι.
Διατηρείτε στο ψυγείο.
Οι επιλογές για σερβίρισμα είναι άπειρες με σπιτική κέτσαπ! Αγαπημένες σε όλους είναι με σπιτικές τηγανιτές πατάτες, ζουμερό χάμπουργκερ ή μπιφτέκια.