Σπιτική κέτσαπ, σούπερ εύκολη στην παρασκευή της, πλούσια σε γεύση και σίγουρα πιο υγιεινή από αυτή του...
Σπιτική κέτσαπ, σούπερ εύκολη στην παρασκευή της, πλούσια σε γεύση και σίγουρα πιο υγιεινή από αυτή του εμπορίου.
  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
100

Υλικά

  • Μερίδες 500 ml

Για την κέτσαπ

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 600 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 3/4 φλ. ξίδι
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πρώτα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, για 3 με 4 λεπτά.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα, το μπαχάρι και το γαρίφαλο.

    Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30 λεπτά.

    Στη συνέχεια, πολτοποιούμε την σπιτική κέτσαπ στο μπλέντερ.

    Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και την ξαναβράζουμε για άλλα 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει και να γυαλίσει.

    Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και την αποθηκεύουμε γυάλινο βάζο με καπάκι.

    Δια­τηρείτε στο ψυγείο.

    Οι επιλογές για σερβίρισμα είναι άπειρες με σπιτική κέτσαπ! Αγαπημένες σε όλους είναι με σπιτικές τηγανιτές πατάτες, ζουμερό χάμπουργκερ ή μπιφτέκια.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται