Για την κρέμα μασκαρπόνε
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το αυγό, τον κρόκο και τη ζάχαρη για 5 με 6 ώστε να αφρατέψει και να κρεμώσει.
Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες και το μυστικό για τη σωστή παστερίωση των αυγών.
Βάζουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε μετά τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά.
Για το σιρόπι καφέ
Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Προσθέτουμε τα δύο λικέρ και ανακατεύουμε καλά.
Μοντάρισμα τιραμισού
Βουτάμε τα μπισκότα στο σιρόπι καφέ και κάνουμε στρώσεις μπισκότα-κρέμα-ξύσμα σοκολάτας μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Τελειώνουμε πάντα με κρέμα τις στρώσεις.
Παγώνουμε το γλυκό το λιγότερο για 2 με 3 ώρες.
Πασπαλίζουμε μπόλικο κακάο στην επιφάνεια.
Κόβουμε σε κομμάτια αφού παγώσει και σφίξει καλά.
Όσο πιο πολύ μείνει το τιραμισού στο ψυγείο τόσο πιο ωραίο γίνεται.