Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά & ανακατεύουμε.
Κάνουμε λακούβα και προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το αυγό και τον κρόκο χτυπημένα, το αλάτι, το ξύσμα και ζυμώνουμε τα υλικά στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά.
Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται ζύμη ζυμώνουμε σε μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε, ενώ το μίξερ είναι σε λειτουργία, λίγο λίγο το βούτυρο και τις σταφίδες.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να απορροφηθεί τελείως το βούτυρο.
Όταν σχηματιστεί ζύμη με βουτυρωμένα χέρια τη βγάζουμε στον πάγκο και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά να γίνει πολύ απαλή.
Μαζεύουμε τις ενώσεις από κάτω και την βάζουμε σε λαδωμένο μπολ.
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε σε ζεστό σημείο για περίπου 1½ ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
Τη βγάζουμε στον πάγκο και τη ζυμώνουμε να ξεφουσκώσει. Αν είναι αναγκαίο βουτυρώσετε τα χέρια για να μην κολλάει.
Πλάθουμε χοντρό φυτίλι ζύμης και κόβουμε σε 12 ισομεγέθεις φέτες.
Ζυμώνουμε κάθε κομμάτι και πλάθουμε στρογγυλό σχήμα μαζεύοντας τις ενώσεις από κάτω.
Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι 34×24 και τα τοποθετούμε μέσα σε σειρά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και σχεδόν να ενωθούν, γύρω στα 40 λεπτά ανάλογα την θερμοκρασία του χώρου.
Ωστόσο ετοιμάζουμε το μείγμα για την επιφάνεια του σταφιδόψωμου.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό και το βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Κάνουμε σχέδιο σταυρωτά σε κάθε ζυμαράκι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, να φουσκώσουν και να μοσχομυρίσουν.
Αν θέλουμε να γυαλίζουν όταν βγουν ζεστά από φούρνο τα αλείφουμε με αραιωμένη μαρμελάδα ή λίγο μέλι.
Τα αφήνουμε να σταθούν 5 λεπτά στο ταψί και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Για να διατηρηθούν μαλακά τα χωρίζουμε και τα τυλίγουμε ένα ένα σε μεμβράνη κουζίνας.