Αλμυρή Στερεοελλαδίτικη γιαουρτόπιτα με φύλλο κρούστας, που θα ξετρελαίνει τους πάντες! Φτιάξτε την οπωσδήποτε!

Αλμυρή Στερεοελλαδίτικη γιαουρτόπιτα με φύλλο κρούστας, που θα ξετρελαίνει τους πάντες! Φτιάξτε την οπωσδήποτε!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
18

Για την Στερεοελλαδίτικη γιαουρτόπιτα

  • 1 συσκ. φύλλα κρούστας
  • 2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο (λιωμένο)
  • 500 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
  • 250 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλ. φρέσκο γάλα
  • 6 αυγά
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη γιαουρτόπιτα

    Ανοίγουμε τα φύλλα (12) στον πάγκο της κουζίνας και τα αφήνουμε απλωτά για 10 λεπτά να στεγνώσουν.

    Τα θρυμματίζουμε εύκολα αφού ξεραθούν.

    Βουτυρώνουμε καλά ή λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.

    Τοποθετούμε μέσα τα σπασμένα φύλλα όσο πιο απαλά γίνεται, χωρίς να τα πατάμε, και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.

    Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και το ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.

    Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.

    Περιχύνουμε τα σπασμένα φύλλα και αφήνουμε να σταθεί η πίτα και να ρουφήξει τα υγρά για 30 λεπτά.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.

    Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.

    Ψήνουμε για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.

    Τη σερβίρουμε ζεστή, σαν κυρίως γεύμα.

    Αφήστε τα φύλλα λίγο να στεγνώσουν και έπειτα θα ποτίσουν καλύτερα με τα υγρά της γέμισης, δίνοντάς σας μια από τις πιο νόστιμες πίτες που έχετε φάει ποτέ. 

    Δοκιμάστε να φτιάξετε και γλυκιά γιαουρτόπιτα, ένα κέικ με υπέροχη γεύση που θα λατρέψετε!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται