Εύκολη ομελέτα φούρνου, Ιταλική strata, ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα που γίνεται με ότι υλικά έχουμε στο ψυγείο.

Εύκολη ομελέτα φούρνου, Ιταλική strata, ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα που γίνεται με ότι υλικά έχουμε στο ψυγείο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
582

Για την ομελέτα φούρνου

  • 6 φέτ. ψωμί τοστ
  • 6 μεγάλα αυγά μεγάλα
  • 2 φλ. γάλα
  • 2 λουκάνικα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (τρυφερά με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα)
  • 1 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 φλ. τυρί κίτρινο
  • 5 - 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο μαϊντανό
  • Λίγο βούτυρο για το ταψί
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε υλικά που έχετε στο ψυγείο σας.

    Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Ενδεικτικά 24×24 εκατοστά είναι ιδανικό.

    Σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το λουκάνικο σε φέτες και ψήνουμε για 3-4 λεπτά.

    Ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ το ψωμί του τοστ και το προσθέτουμε.

    Προσθέτουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σωτάρουμε για λίγα λεπτά ώστε να γυαλίσουν.

    Αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν τελείως.

    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα να ενωθούν.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Ρίχνουμε το γάλα, τα τυριά, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

    Τέλος προσθέτουμε το ψωμί και τα λουκάνικα που έχουν κρυώσει.

    Στο ταψί

    Αδειάζουμε τo μίγμα στο βουτυρωμένο σκεύος.

    Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο από 1 έως 4 ώρες.

    Μπορεί να μείνει σκεπασμένη στο ψυγείο ακόμα και για μία ολόκληρη νύχτα.

    Ως αποτέλεσμα το ψωμί θα φουσκώσει μέσα στα υλικά και θα απορροφήσει όλα τα υγρά και την νοστιμιά των υλικών.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160°C.

    Βάζουμε τα ντοματίνια στην επιφάνεια της ομελέτας.

    Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα φούρνου για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια, να φουσκώσει και να σταθεροποιηθεί στο κέντρο της.

    Αφού βγει από τον φούρνο πρέπει να σταθεί για 5-10 λεπτά.

    Όσο στέκεται ξεφουσκώνει ελαφρά.

    Σερβίρεται όσο είναι ζεστή με κουτάλα γιατί είναι αφράτη.

    Δεν κόβεται σε κομμάτια πάρα μόνο όταν κρυώσει τελείως και σταθεροποιηθεί.

    Είμαι σίγουρη πως δε θα τη φτιάξετε μόνο μία φορά, αλλά θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται