Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Ζεματίζουμε για λίγα λεπτά το σπανάκι, το στραγγίζουμε πολύ καλά και το ψιλοκόβουμε.
Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο, και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε το σπανάκι και δυναμώνουμε τη φωτιά, μέχρι να στεγνώσει τελείως η γέμιση.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια.
Την αφήνουμε να κρυώσει.
Αν δεν έχει στεγνώσει καλά, την πασπαλίζουμε με λίγο τραχανά ή με λίγο πλιγούρι, και ανακατεύουμε.
Αφού κρυώσει, προσθέτουμε τα αυγά και τη φέτα σε τρίμματα, και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ρηχό ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.
Στο ταψί
Ανοίγουμε την συσκευασία με το φύλλο.
Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο, πεταχτά και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Πεταχτά, σε όλη την επιφάνειά του, σκορπάμε λίγη-λίγη τη γέμιση.
Το τυλίγουμε χαλαρά, σε ρολό και το στρίβουμε, ελαφρά σαν σαλιγκάρι.
Μπήγουμε την ένωση από κάτω.
Με τον ίδιο τρόπο, φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα.
Αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ραντίζουμε πεταχτά, με λίγες σταγόνες νερό.
Ψήσιμο – Χρόνος
Ψήνουμε για περίπου 50′ στον φούρνο στους 180° C, μέχρι να ροδίσει καλά και να κριτσανίσει πάνω και κάτω.
Τα ατομικά σπανακοπιτάκια είναι ιδανικά για κολατσιό στο σχολείο, στη δουλειά, για brunch, για ελαφρύ βραδινό, για τα εορταστικά σας τραπέζια, για τα κυριακάτικα τραπέζια, σε όλες τις περιστάσεις το σίγουρο είναι πως θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους!