Στριφτή τυρόπιτα. Να είστε σίγουροι ότι μόλις βγάλετε στο τραπέζι τυρόπιτα στριφτή με φύλλο κρούστας, θα γίνει χαμός!

Στριφτή τυρόπιτα. Να είστε σίγουροι ότι μόλις βγάλετε στο τραπέζι τυρόπιτα στριφτή με φύλλο κρούστας, θα γίνει χαμός!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
144

Για τη στριφτή τυρόπιτα

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 συσκ. χωριάτικα φύλλα
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. μυζήθρα ξερή τριμμένη
  • 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Προαιρετικά
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη στριφτή τυρόπιτα

    Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ με πιρούνι τα αυγά μας.

    Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.

    Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

    Προσθέτουμε τα τυριά, τη θρυμματισμένη φέτα και την τριμμένη μυζήθρα και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

    Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας.

    Λαδώνουμε κάθε φύλλο ελαφρά με ένα πινέλο για την στριφτή τυρόπιτα.

    Λαδώνουμε επίσης κι ένα μεγάλο, ρηχό ταψί.

    Κατά μήκος του φύλλου απλώνουμε με κουτάλι λίγη γέμιση και τυλίγουμε χαλαρά σε ρολό.

    Στη συνέχεια το στρίβουμε ελαφρά και το τυλίγουμε σε σχήμα σαλίγκαρου.

    Το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού.

    Όμοια τυλίγουμε και τα υπόλοιπα φύλλα, φροντίζοντας να συνεχιστεί ο σαλίγκαρος από εκεί που σταματήσαμε.

    Στο τέλος όλο το ταψί θα έχει την όψη ενός μεγάλου σαλίγκαρου.

    Περιχύνουμε με όσο ελαιόλαδο μας έχει περισσέψει από το άλειμμα των υπόλοιπων φύλλων.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170°C για μιάμιση ώρα, ώσπου ο σαλίγκαρός μας να ροδίσει καλά.

    Κόβουμε τη τυρόπιτα στριφτή με φύλλο κρούστας σε τρίγωνα κομμάτια.

    Και η πίτα μας είναι έτοιμη.

    Ποιά άλλη στριφτή πίτα σου αρέσει;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται