Για το αυθεντικό κεμπάπ
Καθαρίζουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους.
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο και τις πιπεριές και τα ψιλοκόβουμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το μείγμα με τις πιπεριές και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα καρυκεύματα.
Ζυμώνουμε αρκετή ώρα τον κιμά.
Ο κιμάς είναι έτοιμος όταν πιάνοντάς τον με τα δάχτυλα αρχίσει να κολλάει (περίπου 10΄ ζύμωμα).
Σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει ώστε να πλάθεται.
Παίρνουμε πλακέ σούβλες για κεμπάμπ και τις «ντύνουμε» με το μείγμα.
Ψήνουμε στη σχάρα για 7΄-8΄ από κάθε πλευρά.
Για τη γαρνιτούρα
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Το πασπαλίζουμε με σουμάκ και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες σε παχιές φέτες και τα βάζουμε σε ταψί ή στη σχάρα.
Σερβίρουμε με ψητά λαχανικά και το κρεμμύδι.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Φτιάξτε και σπιτικές πίτες με τη συνταγή που σας έχω!
Ευχαριστούμε πολύ την Αντιγόνη Οζλούτας Κόλια από το εστιατόριο Hayat για αυτή την υπέροχη συνταγή.