Εκτέλεση
Πλένουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίζει καλά σε ένα σουρωτήρι.
Μουλιάζουμε την κινόα για 2-3 λεπτά.
Στο τηγάνι
Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο και την κινόα.
Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια αλλά και τα φρέσκα.
Τρίβουμε το καρότο και το κολοκυθάκι στο χοντρό τρίφτη.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν καλά.
Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, την κινόα, το κεφαλοτύρι, το μπέικιν παουντερ και τα μυρωδικά.
Ρίχνουμε και τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά με μια μεγάλη κουτάλα.
Προσθέτουμε ελάχιστο νερό εάν το μείγμα είναι πολύ σφικτό.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα, τουλάχιστον.
Βγάζουμε το μίγμα και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες με τα χέρια μας.
Στο τηγάνι ρίχνουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα συχνά.
Τα βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Τρώγονται ζεστά αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου!