Αυτά τα μπιφτέκια λαχανικών με βρώμη αποτελούν το τέλειο μεσημεριανό γεύμα για...
Αυτά τα μπιφτέκια λαχανικών με βρώμη αποτελούν το τέλειο μεσημεριανό γεύμα για χορτοφάγους.
  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
28
  • 600 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο
  • 1 κρότο τριμμένο
  • 100 γρ. κινόα
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι
  • 3 κ.σ. μπέικιν παουντερ
  • 4 κ.σ. βρώμη
  • Λίγο δυόσμο φρέσκο
  • 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ηλιέλαιο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πλένουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίζει καλά σε ένα σουρωτήρι.

    Μουλιάζουμε την κινόα για 2-3 λεπτά.

    Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο και την κινόα.

    Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια αλλά και τα φρέσκα.

    Τρίβουμε το καρότο και το κολοκυθάκι στο χοντρό τρίφτη.

    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν καλά.

    Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, την κινόα, το κεφαλοτύρι, το μπέικιν παουντερ και τα μυρωδικά.

    Ρίχνουμε και τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά με μια μεγάλη κουτάλα.

    Προσθέτουμε ελάχιστο νερό εάν το μείγμα είναι πολύ σφικτό.

    Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα, τουλάχιστον.

    Βγάζουμε το μίγμα και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες με τα χέρια μας.

    Στο τηγάνι ρίχνουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα συχνά.

    βγάζουμε τα μπιφτέκια λαχανικών με βρώμη σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

    Τρώγονται ζεστά αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται