Βήμα 1
Μουλιάζουμε πρώτα το ψωμί στο κρασί.
Το στύβουμε και το βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά του κιμά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς.
Βουτάμε τα χέρια στο κρασί και πλάθουμε σε μικρά κομματακια.
Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί ίσα που να τα χωράει
Ψησιμο-χρονος ψησιματος
Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 10΄, μέχρι να ροδίσουν.
Για τη σαλτσα
Συγχρόνως, βράζουμε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας για 15′ μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τα περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο για 15-20΄ακόμα.
Για το συνοδευτικο
Ροδίζουμε το βούτυρο με το αμύγδαλο στο τηγάνι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα και ζεσταίνουμε το ταψί.
Ρίχνουμε στο ζεστό ταψί το βούτυρο και το αμύγδαλο, προσθέτουμε το ζεστό νερό ή το ζωμό και το ρύζι και ψήνουμε για 25′ ανακατεύοντας 1-2 φορές.
Σερβίρουμε με το ρύζι και γαρνίρουμε με γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε με.