Για τα τάκος
Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στον αέρα στους 100 βαθμούς C. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Θα χρησιμοποιήσουμε μια φόρμα για muffins αναποδογυρισμένη, όπου θα τοποθετήσουμε τα τάκος για να πάρουν το επιθυμητό σχήμα, ενώ ταυτόχρονα θα ψήνονται.
Απλώνουμε την αραβική πίτα στον πάγκο.
Με το κουπ πατ, πιέζουμε την πίτα και κόβουμε 7 δίσκους με διάμετρο 7 εκατ. Είναι πιο εύκολο να χαράζουμε γύρω γύρω από το κουπ πατ με κοφτερό μαχαίρι κόβεται πιο εύκολα η πίτα γιατί είναι διπλή.
Χωρίζουμε κάθε διπλή πίτα σε δυο δίσκους σε δυο μέρη δηλαδή. Έτσι έχουμε 14 πολύ λεπτά, μίνι τάκος.
Τους δίνουνε σχήμα διπλώνοντας τα στη μέση σαν θήκη και τα στερεώνουμε στη φόρμα για muffin αφού την γυρίσουμε ανάποδα. Έτσι θα πάρουν το σωστό σχήμα.
Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να στεγνώσουν τελείως και να γίνουν τραγανά.
Αφού κρυώσουν, τα βάζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος και γεμίζουμε με ό,τι γέμιση μας αρέσει.
Κρέας, κιμά, λαχανικά, τυριά κλπ. Δείτε εδώ τη συνταγή μου για φανταστικά μεξικάνικα τάκος με κιμά και λαχανικά.
Μυστικά
Δουλεύουμε με γρήγορες κινήσεις όσο ακόμα η αραβική πίτα είναι μαλακή. Όταν την αφήνουμε εκτεθειμένη, στεγνώνει και σπάει.
Αν θέλουμε περισσότερη γεύση και πιο σκούρο χρώμα, πριν τα ψήσουμε τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αλλά και έτσι όπως σας τα δίνω είναι τέλεια και τραγανά.
Αν φτιάξετε πολλά τάκος αφού κρυώσουν καλά θα τα διατηρήσετε τραγανά μέσα σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς.
Είναι ιδανικά για πάρτυ και καλέσματα και όλοι τρελαίνονται με την τραγανή όψη τους.
Ετοιμάζετε πάρτυ στο σπίτι; Δείτε εδώ περισσότερες μοναδικές συνταγές.