Τάρτα με σοκολάτα
Τοποθετούμε πρώτα την ψιλοκομμένη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεσμένο αμύγδαλο και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε στη μέση.
Αφαιρούμε το εσωτερικό και τα κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές φέτες.
Απλώνουμε τη σφολιάτα σε ταψί 22×28 εκατοστά.
Γυρίζουμε προς τα μέσα γύρω γύρω τη σφολιάτα, δημιουργώντας τοιχώματα.
Απλώνουμε την κρέμα αμυγδάλου – σοκολάτας με σπάτουλα (όχι στα τοιχώματα).
Τοποθετούμε τα κομμένα αχλάδια (σαν τραπουλόχαρτα, το ένα πίσω από το άλλο).
Προθερμένουμε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα.
Ψήνουμε την τάρτα αχλάδι για 30΄, να ροδίσει η σφολιάτα.
Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10΄.
Σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.