• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
99
  • 1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
  • 6 αχλάδια
  • 125 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 150 γραμ. σκόνη αμυγδάλου
  • 100 γραμ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τάρτα με σοκολάτα

    Τοποθετούμε πρώτα την ψιλοκομμένη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεσμένο αμύγδαλο και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.

    Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.

    Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε στη μέση.

    Αφαιρούμε το εσωτερικό και τα κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές φέτες.

    Απλώνουμε τη σφολιάτα σε ταψί 22×28 εκατοστά.

    Γυρίζουμε προς τα μέσα γύρω γύρω τη σφολιάτα, δημιουργώντας τοιχώματα.

    Απλώνουμε την κρέμα αμυγδάλου – σοκολάτας με σπάτουλα (όχι στα τοιχώματα).

    Τοποθετούμε τα κομμένα αχλάδια (σαν τραπουλόχαρτα, το ένα πίσω από το άλλο).

    Προθερμένουμε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα.

    Ψήνουμε την τάρτα αχλάδι για 30΄, να ροδίσει η σφολιάτα.

    Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10΄.

    Σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται