Εκτέλεση
Σε χαμηλή φωτιά τοποθετούμε πρώτα την ψιλοκομμένη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί να λιώσουν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεσμένο αμύγδαλο και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και στη συνέχεια αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε στη μέση.
Αφαιρούμε το εσωτερικό και τα κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές φέτες.
Απλώνουμε τη σφολιάτα σε ταψί 22×28 εκατοστά.
Γυρίζουμε προς τα μέσα γύρω γύρω τη σφολιάτα, δημιουργώντας τοιχώματα.
Απλώνουμε την κρέμα αμυγδάλου-σοκολάτας με σπάτουλα (όχι στα τοιχώματα).
Τοποθετούμε τα κομμένα αχλάδια (σαν τραπουλόχαρτα, το ένα πίσω από το άλλο).
Προθερμένουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα και τοποθετούμε τη τάρτα αχλάδι στη μεσαία σχάρα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά, να ροδίσει η σφολιάτα.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και έπειτα σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.