Αυτή η γλυκιά τάρτα φρούτων είναι όνειρο! Τραγανή ζύμη, με καραμελωμένα φρούτα από πάνω που ανακατεύονται γλυκά με την κρέμα αμυγδάλου.

Αυτή η γλυκιά τάρτα φρούτων είναι όνειρο! Τραγανή ζύμη, με καραμελωμένα φρούτα από πάνω που ανακατεύονται γλυκά με την κρέμα αμυγδάλου.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
80

Για τη τάρτα

  • 1 δόση ζύμη για τάρτες
  • 300 γρ. φρέσκα φρούτα εποχής
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Για την κρέμα αµυγδάλου
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
  • 2 αυγά
  • 10 γρ. αλεύρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ζύμη για τάρτα

    Ετοιµάζουµε και ψήνουµε την τάρτα σύµφωνα με τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα.

    Κρέμα αµυγδάλου

    Τοποθετούμε το βούτυρο στον κάδο του µίξερ και το χτυπάμε µέχρι να αφρατέψει και να κρεµώσει.

    Ρίχνουµε τη ζάχαρη και συνεχίζουµε το χτύπηµα µέχρι να κρεµώσει το µείγµα.

    Προσθέτουµε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφάει το µείγµα.

    Χαµηλώνουµε το µίξερ στο 1 και προσθέτουµε την αµυγδαλόψιχα και το αλεύρι.

    Δυναµώνουµε το µίξερ στο δυνατό και χτυπάµε για 1΄-2΄, όχι παραπάνω, να ενσωµατώσει το µείγµα λίγο αέρα.

    Απλώνουµε το µείγµα στην ψηµένη τάρτα και το στρώνουµε καλά.

    Απλώνουµε σε µία στρώση τα φρούτα (αν είναι βανίλιες ή φράουλες τα κόβουµε στη µέση και τα τοποθετούµε µε την κοµµένη πλευρά προς τα κάτω).

    Πιέζουµε τα φρούτα να µπουν µέσα στην κρέμα αµυγδάλου.

    Ξαναβάζουµε στο φούρνο και ψήνουµε για περίπου 20΄, ώσπου να φουσκώσει λίγο η κρέμα αµυγδάλου και να ροδίσει.

    Στα µισά του ψησίµατος πασπαλίζουµε την τάρτα µε τη ζάχαρη και συνεχίζουµε το ψήσιµο.

    Η ζάχαρη θα καραµελώσει τα φρούτα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται