Εκτέλεση
Για τη ζύμη γιαουρτιού
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μπολ και τα ζυμώνουμε λίγο να μαζευτούν σε μπάλα.
Χωρίζουμε σε δυο κομμάτια και τα πατάμε στις παλάμες να γίνουν πλακέ.
Τα τυλίγουμε με μεμβράνη κουζίνας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15′.
Ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλα τη ζύμη για τάρτα και τα στρώνουμε σε 2 λαδωμένες ταρτιέρες με 22 εκ. διάμετρο.
Κόβουμε ότι περισσεύει από το χείλος της τάρτας και τρυπάμε ελαφρά το φύλλο με πιρούνι. Τα αφήνουμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση με κολοκυθάκια
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια (ή την κολοκύθα) και τα καρότα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαραθούν για 5′.
Αποσύρουμε. Προσθέτουμε τα τυριά στη γέμιση.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τον άνηθο και τα προσθέτουμε στη γέμιση και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ισομοιράζουμε στις δυο ταρτιέρες.
Ψήνουμε την τάρτα κολοκύθι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170ºC για περίπου 35′-40′ να ροδίσει.
Αφήνουμε να σταθεί 10′ για να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε τη ζεστή τάρτα με πράσινη σαλάτα.
Διαβάστε επίσης στα μυστικά μου πως αποθηκεύουμε τα κολοκυθάκια στην κατάψυξη!