Για την τάρτα
Ετοιµάζουµε τη ζύμη για την τάρτα φράουλα, σύµφωνα µε τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα.
Την αφήνουµε να κρυώσει καλά.
Πλένουµε τις φράουλες και τις στεγνώνουµε καλά.
Αν οι φράουλες είναι µεγάλες, τις κόβουµε στη µέση. Μάθετε όλα τα μυστικά για τη σωστό πλύσιμο και καθάρισμα της φράουλας.
Με πινελάκι αλείφουµε τη λιωµένη κουβερτούρα σε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τάρτας.
Αφήνουµε τη σοκολάτα να κρυώσει.
Απλώνουµε την κρέµα patisserie στην τάρτα.
Στρώνουµε τις φράουλες κοντά κοντά, να καλυφθεί όλη η τάρτα.
Πασπαλίζουµε µε τη ζάχαρη τις φράουλες.
Αφήνουµε για 10΄στο ψυγείο.
Καραµελώνουµε µε φλόγιστρο τη ζάχαρη.
Εναλλακτικά, αντί για ζάχαρη, αν δεν έχουµε φλόγιστρο, πασπαλίζουµε µε λίγη άχνη. Κόβουµε και σερβίρουµε.