• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
60
  • 450 γραμ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 60 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. βανίλια εκχύλισμα
  • 150 γραμ. φουντούκια
  • 1 φύλλο ζύμη τάρτας ψημένη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τάρτα πραλίνα

    Τάρτα πραλίνα

    Φανταστική τάρτα πραλίνα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

    Για την τάρτα πραλίνα

    • Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 180-200 °C.
    • Απλώνουμε τα φουντούκια στο ταψάκι και τα ψήνουμε για 10-12΄ λεπτά να ροδίσουν.
    • Τα βάζουμε σε καθαρή πετσέτα και τα τρίβουμε να ξεφλουδίσουν.
    • Κρατάμε 10-12 φουντούκια για γαρνιτούρα. Αφού κρυώσουν τα αλέθουμε σε σκόνη.
    • Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζουμε την κρέμα και τα μισά αλεσμένα φουντούκια.
    • Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι στις άκρες να εμφανιστούν φουσκάλες αλλά η κρέμα να έχει πάρει βράση.
    • Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να σταθεί η κρέμα μια ώρα και να αρωματιστεί από τα φουντούκια.
    • Σουρώνουμε την κρέμα σε λεπτή σήτα.
    • Βάζουμε τη σοκολάτα γάλακτος και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά.
    • Προσοχή το μπολ του μπεν μαρί να μην ακουμπάει στο βραστό νερό.
    • Ανακατεύουμε τακτικά να λιώσει.
    • Αποσύρουμε από τη φωτιά.
    • Προσθέτουμε την κρέμα και χτυπάμε με σύρμα.
    • Ανακατεύουμε γρήγορα να ενωθούν.
    • Προσθέτουμε αλάτι και βανίλια και τα υπόλοιπα φουντούκια αλεσμένα.
    • Αδειάζουμε τη σπιτική μερέντα στην ψημένη τάρτα και με προσοχή να μη χυθεί έξω, βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να σφίξει.

    Για το σερβίρισμα

    • Για να σερβίρουμε, αφήνουμε όπως όλα τα γλυκά με σοκολάτα να σταθεί για 20-30΄, να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
    • Γαρνίρουμε με τα ολόκληρα φουντούκια.

    Αν σας άρεσε η τάρτα πραλίνα θα λατρέψετε και τον κορμό με πραλίνα

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται