• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
236

Υλικά

  • Μερίδες 40 τμχ
  • Για τη γέμιση
  • 250 γραμ. φέτα
  • 250 γραμ. ανθότυρο
  • 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το φύλλο
  • 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • λίγο αλάτι
  • 1 φλ. νερό (περίπου)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Αυτά τα τυροπιτάκια θα ψηθούν στο τηγάνι.

    Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αυγό χτυπημένο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό μέχρι να έχουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη..

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με τα χτυπημένα αυγά, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.

    Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 10 κομμάτια.

    Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε φύλλο και το κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες, να έχουν περίπου 8-10 εκ. φάρδος.

    Βάζουμε μία κουταλιά γέμιση πάνω στο φύλλο μας και το διπλώνουμε να κλείσει.

    Με το ροδάκι κόβουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου.

    Συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσουμε με όλα τα φύλλα.

    Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν όμορφο ροδαλό χρώμα.

    Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται