Τερίνα µε πιπεριές Φλωρίνης
Για την τερίνα, θα χρησιμοποιήσουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ, την οποία θα ντύσουμε µε μεμβράνη που θα εξέχει από τα τοιχώματα.
Βάζουμε τις πιπεριές για την τερίνα στο φούρνο ολόκληρες, στους 200°C στον αέρα, και τις ψήνουμε μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει και να φουσκώνει η φλούδα.
Τις βάζουμε σε σακούλα τροφίμων και τις κλείνουμε να ιδρώσουν και να ξεφλουδίζονται εύκολα.
Τις ξεφλουδίζουμε πριν κρυώσουν.
Αφαιρούμε µε προσοχή τους σπόρους και τις ίνες. Τις κόβουμε σε 2-3 λωρίδες.
Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά να στραγγίσουν.
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ καλυμμένα µε κρύο νερό να φουσκώσουν για 10΄.
Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και λίγη-λίγη, ανακατεύοντας µε κουτάλι ή σύρμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ώσπου να πάρει ομοιόμορφη υφή το μείγμα τυριού.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο μείγμα τυριού.
Στύβουμε καλά τις φουσκωμένες ζελατίνες και τις διαλύουμε µε γρήγορες κινήσεις σε 3 κ.σ. βραστό νερό.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και µε γρήγορες κινήσεις, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη ζελατίνη στο μείγμα τυριού.
Ντύνουμε γύρω γύρω καθώς και τη βάση της φόρμας µε πιπεριές.
Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα τυριού στη φόρμα.
Κάνουμε μια στρώση πιπεριάς, αδειάζουμε την υπόλοιπη ποσότητα τυριού, καλύπτουμε µε τις υπόλοιπες πιπεριές Φλωρίνης και κλείνουμε καλά µε τη μεμβράνη.
Παγώνουμε την τερίνα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
Αφού παγώσει την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Αφαιρούμε τη διάφανη µεμβράνη και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Γαρνίρουμε κάθε φέτα τερίνας µε λίγες σταγόνες βαλσαμικό και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και συνοδεύουμε µε φρυγανισμένο ψωμί και πράσινη σαλάτα.
Μυστικό
Για να ντύσουμε εύκολα τη φόρμα µε μεμβράνη, τη βρέχουμε ελαφρά.
Έτσι κολλάει η μεμβράνη στα τοιχώματα και το «ντύσιμο» της φόρμας δεν µας δυσκολεύει.