Πίσω

Μάθε πως: Θα φτιάξεις την κρέμα μπουγάτσας

Πρέπει να είναι αφράτη και όχι σφιχτή.

Γι’ αυτό δεν την αφήνουμε  να βράσει πολύ ώρα στη φωτιά. Με τον βρασμό  εξατμίζονται τα υγρά της και θα βγει σφιχτή μετά το ψήσιμο.

Διαδικασία 

Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα με τη χοντρή βάση. Εκτός από το βούτυρο που μπαίνει πάντα στο τέλος, αφού βράσει.

Την ανακατεύουμε συνεχώς  για να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να ομογενοποιηθεί σωστά όσο βράζει.

Χρειάζεται χαμηλή φωτιά στο βράσιμο και συνεχές ανακάτεμα.

Για να μην κάνει αντιαισθητική πέτσα όσο κρυώνει, αφού την βράζουμε την αδειάζουμε σε ρηχό σκεύος. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας που εφάπτεται σε όλη την επιφάνεια της.

Πρέπει να είναι έχει κρυώσει τελείως για να την χρησιμοποιήσουμε.

Φροντίζουμε να μην υπάρχει καθόλου κενό ανάμεσα στην κρέμα και την μεμβράνη γιατί αυτό θα μετατραπεί σε υδρατμούς που θα πέσουν πάνω της.

Μόνο έτσι  θα παραμείνει αφράτη και αφού κρυώσει.

Προχωράμε κανονικά στην εκτέλεση φυλακίζοντας την μέσα στα πολύ καλά βουτυρωμένα φύλλα.

Όσο είναι  ζεστή, τρέμει ακόμα στο κέντρο της.

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται