Εκτέλεση
Βάζουμε πρώτα το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε τα υλικά με το σύρμα.
Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το βούτυρο και με το μίξερ χειρός το χτυπάμε να αφρατέψει για 1΄.
Σταδιακά ρίχνουμε τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2΄μέχρι να κρεμώσουν τα υλικά.
Ρίχνουμε τα αυγά.
Προσθέτουμε τη βανίλια και εναλλάξ ρίχνουμε τα στερεά υλικά με το ξινόγαλο.
Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας.
Βουτυρώνουμε μακρόστενο σκεύος.
Αδειάζουμε το μίγμα.
Μπήγουμε κουταλιές πραλίνα εδώ και εκεί και με το κουτάλι μπλέκουμε τα δύο μείγματα.
Ισιώνουμε την επιφάνεια.
Ψήσιμο
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45΄.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για την επικάλυψη
Χτυπάμε με μίξερ χειρός όλα τα υλικά εκτός της άχνης.
Αφού κρεμώσουν, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά την άχνη.
Αν θέλουμε πιο αραιή επικάλυψη, προσθέτουμε λίγο γάλα.