Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκύθια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε στο μαντολίνο σε πολύ λεπτές -σχεδόν διάφανες- φέτες, με διαγώνια κλίση, κρατώντας τα λοξά.
Αν δεν έχουμε μαντολίνο, τα κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε διάφανες, πολύ λεπτές φέτες, πάχους 3-4 χιλιοστών.
Αραδιάζουμε απλωτά τις φέτες κολοκυθιού σε ένα μεγάλο δίσκο και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να ιδρώσουν για 5-10 λεπτά.
Αναμειγνύουμε σε ένα φαρδύ μπολ το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
Ρίχνουμε σε δόσεις τα κολοκύθια και τα πανάρουμε ολόγυρα με το μείγμα.
Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι, μόλις κάψει, βουτάμε κάθε φέτα κολοκυθιού σε μπολ με κρύο νερό και τη ρίχνουμε αμέσως στο τηγάνι.
Επαναλαμβάνουμε με γρήγορες κινήσεις και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Τα βγάζουμε απλωτά σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
Ομοίως τηγανίζουμε και τα υπόλοιπα κολοκυθάκια.
Όσο είναι ζεστά, τα πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού.
Διατηρούνται τραγανά μέχρι την τελευταία μπουκιά, ακόμα και όταν κρυώσουν.
Σερβίρουμε τα τηγανιτά τσιπς κολοκυθιού με τζατζίκι ή σάλτσα ντομάτας.