Τσιπς από κολοκυθάκια τηγανιτά, τραγανά μέχρι την τελευταία μπουκιά, ο απόλυτος μεζές του καλοκαιριού.

Τσιπς από κολοκυθάκια τηγανιτά, τραγανά μέχρι την τελευταία μπουκιά, ο απόλυτος μεζές του καλοκαιριού.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα τσιπς κολοκυθιού

  • 4 σφιχτά κολοκύθια χωρίς πολλούς σπόρους
  • Λίγο αλάτι
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. ψιλό σιμιγδάλι
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Τζατζίκι για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πλένουμε τα κολοκύθια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε στο μαντολίνο σε πολύ λεπτές -σχεδόν διάφανες- φέτες, με διαγώνια κλίση, κρατώντας τα λοξά.

    Αν δεν έχουμε μαντολίνο, τα κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε διάφανες, πολύ λεπτές φέτες, πάχους 3-4 χιλιοστών.

    Αραδιάζουμε απλωτά τις φέτες κολοκυθιού σε ένα μεγάλο δίσκο και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.

    Ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να ιδρώσουν για 5-10 λεπτά.

    Αναμειγνύουμε σε ένα φαρδύ μπολ το αλεύρι και το σιμιγδάλι.

    Ρίχνουμε σε δόσεις τα κολοκύθια και τα πανάρουμε ολόγυρα με το μείγμα.

    Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι, μόλις κάψει, βουτάμε κάθε φέτα κολοκυθιού σε μπολ με κρύο νερό και τη ρίχνουμε αμέσως στο τηγάνι.

    Επαναλαμβάνουμε με γρήγορες κινήσεις και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

    Τα βγάζουμε απλωτά σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.

    Ομοίως τηγανίζουμε και τα υπόλοιπα κολοκυθάκια.

    Όσο είναι ζεστά, τα πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού.

    Διατηρούνται τραγανά μέχρι την τελευταία μπουκιά, ακόμα και όταν κρυώσουν.

    Σερβίρουμε τα τηγανιτά τσιπς κολοκυθιού με τζατζίκι ή σάλτσα ντομάτας.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται