Εκτέλεση
Ρίχνουμε πρώτα στον καφέ την 1 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλκοόλ.
Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος light με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε.
Σε μικρό πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε μία στρώση σαβαγιάρ αφού τα βουτήξουμε ένα ένα στον καφέ.
Με όσο καφέ-λικέρ περισσεύει περιχύνουμε τα σαβαγιάρ.
Απλώνουμε την κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε τρίμματα σοκολάτας και φουντούκια.
Παγώνουμε και σερβίρουμε σε ένα πιάτο.
Δεν κόβεται κομμάτι, το σερβίρουμε με ρηχό κουτάλι.