Τιριτιτίμ, Συριανή συνταγή για κολοκυθομελέτα, καθημερινό και γρήγορο καλοκαιρινό φαγητό.

Τιριτιτίμ, Συριανή συνταγή για κολοκυθομελέτα, καθημερινό και γρήγορο καλοκαιρινό φαγητό.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το τιριτιτίμ

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια κολοκύθια σφιχτά
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια με τα τρυφερά τους φύλλα
  • 6 αυγά
  • Λίγο μάραθο ή άνηθο
  • Λίγα κομμάτια Συριανή γραβιέρα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για το τιριτιτίμ την ομελέτα από την Σύρο, διαλέγουμε μέτρια σε μέγεθος σφιχτά και τρυφερά κολοκύθια, χωρίς πολλούς σπόρους.

    Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκύθια, τα κόβουμε στη μέση και μετά σε φέτες με πάχος 1 εκατ.

    Ζεσταίνουμε αντικολλητικό  τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

    Ρίχνουμε τα κολοκύθια και ανακατεύοντας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαραθούν ελαφρά και να μαλακώσουν.

    Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά χωρίς να πάρουν χρώμα.

    Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά  σε ένα μπολ με το πιρούνι δεν θέλουμε να ενωθεί τελείως ο κρόκος με το ασπράδι.

    Προσθέτουμε το μάραθο λίγο αλάτι και πιπέρι.

    Χαμηλώνουμε την εστία και περιχύνουμε με τα αυγά.

    Προσθέτουμε τη γραβιέρα.

    Ανακατεύουμε τακτικά από κάτω προς το κέντρο, ώστε να σπάσει το αυγό και να ντυθεί κάθε κολοκύθι ολόγυρα.

    Ψήνουμε για περίπου 4’-5’ και όταν σταθεροποιηθεί σερβίρουμε το τιριτιτίμ σε πιάτο, με ντομάτα και ψωμί.

    Ψήστε τα κολοκύθια σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά, ενώ στη συνέχεια θέλει χαμηλή φωτιά για να ψηθεί σωστά το αυγό. Μην το παραψήσετε γιατί θα στεγνώσει τελείως.
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται