Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε πρώτα ή λαδώνουμε το ταψί της κουζίνας.
Πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
Απλώνουμε 3 φύλλα ώστε να καλυφθεί η βάση και τα τοιχώματα του ταψιού.
Κομματιάζουμε σε ένα μπολ, με τα χέρια, τα υπόλοιπα φύλλα σε μικρά κομμάτια, κρατώντας 2 για το κλείσιμο.
Ενώνουμε τα σπασμένα φύλλα κρούστας και τα ανακατεύουμε.
Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Αδειάζουμε το μίγμα στα στρωμένα φύλλα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνειά τους.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα και γυρίζουμε προς τα μέσα τις ενώσεις τους.
Χαράζουμε σε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι.
Περιχύνουμε τις χαρακιές με το ελαιόλαδο.
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και τη σόδα, την περιχύνουμε και την αφήνουμε να ρουφήξει για 15 λεπτά.
Για το ψήσιμο
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 220°C, στον αέρα.
Μόλις βάλουμε τη τυρόπιτα στη μεσαία σχάρα του φούρνου χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C.
Ψήνουμε για 1 ώρα, ώσπου να ροδίσει και να φουσκώσει.