Για το γλυκό ψυγείου
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο.
Το στρώνουμε σαν βάση ανασηκώνοντας πλαϊνά τοιχώματα σε ταψάκι 20 εκ.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Αφήνουμε 5΄ να γίνει το μείγμα χλιαρό.
Αδειάζουμε στο στρωμένο μπισκότο τη λιωμένη σοκολάτα.
Κάνουμε μία στρώση τις μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες.
Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα με το γάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζουμε την κρέμα στιγμής πάνω στις μπανάνες.
Τέλος, γαρνίρουμε με τη σαντιγί κάνοντας ροζέτες με ένα κορνέ ή στρώνοντάς τη με ένα κουτάλι.
Πασπαλίζουμε με τα καρουλάκια σοκολάτας.
Παγώνουμε το γλυκό για 1 ώρα και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Μυστικά
Αυτή η βάση γίνεται με δύο τρόπους.
Μπορούμε να ψήσουμε τη βάση, αφού τη στρώσουμε στη φόρμα, για 15΄-20΄στους 180°C, να την αφήσουμε να κρυώσει κι έπειτα να συνεχίσουμε το στήσιμο του γλυκού.
Εγώ σας το δίνω με τον εύκολο τρόπο: απλά, στρώνουμε τη βάση και την παγώνουμε.
Ετοιμάζουμε το Garni σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Θέλετε περισσότερες συνταγές για εύκολα και γρήγορα γλυκά με μπανάνα; Θα τις βρείτε όλες εδώ!