Εκτέλεση
Τρίβουμε πρώτα σε χοντρό τρίφτη το αγγούρι και το στύβουμε.
Εναλλακτικά το ψιλοκόβουμε.
Στραγγίζουμε τον τόνο και με πιρούνι τον σπάμε.
Τον βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, το καρότο και το μαϊντανό.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το χυμό λεμόνι.
Προσθέτουμε το αγγούρι και ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε τα μαλακά αβοκάντο και προσθέτουμε αλάτι και λεμόνι.
Τα λιώνουμε με πιρούνι.
Φρυγανίζουμε φέτες ψωμιού.
Αλείφουμε το φρυγανισμένο ψωμί, με λιωμένο αβοκάντο και από πάνω βάζουμε την τονοσαλάτα.