Εκτέλεση
Βράζουμε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό για 10′ να είναι αλ ντέντε.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλ. νερό ζυμαρικών στην άκρη.
Βάζουμε τα τορτελίνια σε ένα πυρέξ και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε να λαδωθούν.
Προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε την κρέμα με το νερό και την παρμεζάνα και περιχύνουμε τα τορτελίνια.
Πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι, κάνουμε μια στρώση το τριμμένο τυρί πάνω στα τορτελίνια.
Ψήνουμε τα τορτελίνια στο φούρνο στους 180°C στον αέρα στην μεσαία σχάρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20′ μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει μια παχιά σάλτσα μαζί με την κρέμα.
Τα τορτελίνια στο φούρνο πρέπει να σερβιριστούν αμέσως. Αλλιώς θα τραβήξουν όλη την υγρασία του ταψιού θα στεγνώσουν και θα σκληρύνουν. Το λιωμένο τυρί με την κρέμα μετατρέπεται σε κρέμα τυριού που όσο είναι ζεστή είναι ρευστή αλλά όταν κρυώσει σφίγγει πολύ.
Βράστε τα τορτελίνια πάντα σε αλατισμένο νερό και 2-3′ λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία. Έτσι όταν μπουν στο φούρνο θα είναι αλ ντέντε και με το ψήσιμο θα έρθουν στο επιθυμητό στάδιο.