Εύκολο φαγητό, τα τορτελίνια στο φούρνο με κρέμα γάλακτος, είναι απόλαυση μοναδική και σερβίρεται πάντα ζεστό και κρεμώδες. Τορτελίνια στο φούρνο με...

Εύκολο φαγητό, τα τορτελίνια στο φούρνο με κρέμα γάλακτος, είναι απόλαυση μοναδική και σερβίρεται πάντα ζεστό και κρεμώδες. Τορτελίνια στο φούρνο με υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα μας, σε μισή ώρα.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
169

Για τα τορτελίνια στο φούρνο

  • 500 γρ. τορτελίνια
  • 1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος (2% λιπαρά)
  • 1/2 φλ. νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 200 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο (ή άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει)
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • Aλάτι, πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βράζουμε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό για 10′ να είναι αλ ντέντε.

    Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλ. νερό ζυμαρικών στην άκρη.

    Βάζουμε τα τορτελίνια σε ένα πυρέξ και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε να λαδωθούν.

    Προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο.

    Ανακατεύουμε την κρέμα με το νερό και την παρμεζάνα και περιχύνουμε τα τορτελίνια.

    Πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι, κάνουμε μια στρώση το τριμμένο τυρί πάνω στα τορτελίνια.

    Ψήνουμε τα τορτελίνια στο φούρνο στους 180°C στον αέρα στην μεσαία σχάρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20′ μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει μια παχιά σάλτσα μαζί με την κρέμα.

    Τα τορτελίνια στο φούρνο πρέπει να σερβιριστούν αμέσως. Αλλιώς θα τραβήξουν όλη την υγρασία του ταψιού θα στεγνώσουν και θα σκληρύνουν. Το λιωμένο τυρί με την κρέμα μετατρέπεται σε κρέμα τυριού που όσο είναι ζεστή είναι ρευστή αλλά όταν κρυώσει σφίγγει πολύ.

    Βράστε τα τορτελίνια πάντα σε αλατισμένο νερό και 2-3′ λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία. Έτσι όταν μπουν στο φούρνο θα είναι αλ ντέντε και με το ψήσιμο θα έρθουν στο επιθυμητό στάδιο.

    Μπορείτε να τα φτιάξετε με πολλές παραλλαγές: με ζαμπόν, με τριμμένη ντομάτα, με μανιτάρια.
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται