Παίξτε με υλικά και δημιουργήστε το δικό σας trend για φίλους και οικογένεια.

Παίξτε με υλικά και δημιουργήστε το δικό σας trend για φίλους και οικογένεια.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
1
  • Για την tortilla trend
  • 1 πίτα τορτιγια μεγάλη
  • 1 ντομάτα
  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 2 κ.σ. καλαμπόκι κατεψυγμένο
  • 2 φέτες τυρί havarti
  • 2 κ.σ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας
  • Λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
  • Για το σερβίρισμα
  • Λίγη μουστάρδα
  • Πράσινη σαλάτα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Tortilla trend

    Κόψτε σε φέτες την ντομάτα και στεγνώστε την πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

    Καθαρίστε και λιώστε το αβοκάντο με ένα πιρούνι.

    Ανοίγουμε την πίτα τορτίγια στον πάγκο.

    Νοητά την χωρίζουμε σε 4 τρίγωνα.

    Κόβουμε μισή ακτίνα μέχρι το κέντρο της πίτας, ώστε να διπλωθεί μετά σε τρίγωνα.

    Αλείφουμε την πίτα τορτίγια με μουστάρδα απαλή σε όλη την επιφάνεια.

    Στρώσιμο υλικών και δίπλωμα

    Στο 2º βάζουμε στεγνές φέτες ντομάτας.

    Στο 3º τέταρτο της πίτας βάζουμε φέτες τυρί και από πάνω ζαμπόν γαλοπούλας

    Στο 4º και τελευταίο κομμάτι βάζουμε μοτσαρέλα και καλαμπόκι.

    Διπλώνουμε την τορτίγια σε τρίγωνα ξεκινώντας από αριστερά. Κλείνουμε σε τρίγωνα το ένα τέταρτο της πίτας πάνω στο άλλο με προσοχή μην βγουν έξω τα υλικά της γέμισης.

    Αλείφουμε την πίτα τορτίγια με ελάχιστο μαλακό βούτυρο και την ψήνουμε για λίγα λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε τοστιέρα μέχρι να γίνει τραγανή εξωτερικά και να λιώσει το τυρί.

    Όταν την ψήνουμε, πιέζουμε ελαφρά με σπάτουλα ώστε να ξεροψηθεί εξωτερικά.

    Σερβίρουμε ζεστή την τορτίγια με πράσινη σαλάτα και έξτρα μουστάρδα.
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται