Εκτέλεση
Για το φύλλο κρέπας
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
Χτυπάμε σε ένα μπολ, με το μίξερ χειρός τα αυγά να ενωθούν.
Προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη, και εναλλάξ ρίχνουμε το γάλα με το αλεύρι.
Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο.
Το μίγμα πρέπει να είναι αραιό και να μην το χτυπήσουμε πολύ αφού προσθέσουμε το αλεύρι.
Αν χρειάζεται, προσθέτουμε ελάχιστο γάλα για να είναι αρκετά ρευστός ο χυλός, ώστε να πετύχουμε λεπτό σχεδόν διάφανο φύλλο
Ο χυλός πρέπει να είναι λείος, τον σκεπάζουμε κι τον αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Για το τηγάνισμα
Ζεσταίνουμε 1 μικρό κομματάκι βούτυρο σε τηγάνι 20 εκατ. ή χρησιμοποιούμε ειδικό σκεύος.
Δουλεύουμε σε μέτρια φωτιά πάντα και ρίχνουμε 1/4 φλ. χυλό στο τηγάνι.
Απλώνουμε κουνώντας το τηγάνι να απλωθεί.
Αφήνουμε να ψηθεί για 1 λεπτά.
Γυρίζουμε με σπάτουλα κι αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα.
Μόλις εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια της, είναι έτοιμη.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Τις βάζουμε σε πιατέλα, την μια πάνω στην άλλη, μέχρι να τις τελειώσουμε όλες.
Για το γλάσο
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα σε ένα μπολ.
Περιχύνουμε την σοκολάτα με το μέλι, πασπαλίζουμε με το αλάτι
Αφού πάει να πάρει βράση η κρέμα, την ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Αφήνουμε 1 λεπτό κι έπειτα ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις με σπάτουλα.
Πρέπει να λιώσει τελείως και να ομογενοποιηθεί πλήρως το γλάσο, ξεκινώντας το ανακάτεμα από το κέντρο κυκλικά.
Αφήνουμε το γλάσο σοκολάτας να κρυώσει.
Που και που, ανακατεύουμε ελαφρά να μην πιάσει κρούστα στην επιφάνεια.
Αν κρυώσει πολύ και σφίξει πρέπει να το ζεστάνετε σε μπεν μαρί, ώστε να είναι κρύο αλλά ρευστό.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Που και που ανακατεύουμε.
Εάν σας άρεσε η τούρτα με κρέπες, δοκιμάστε οπωσδήποτε την τούρτα περίπτερο! Θα ξετρελαθείτε!
Για το στήσιμο
Να επιλέξετε μια πραλίνα με μαλακή υφή για καλύτερο αποτέλεσμα και εύκολο στρώσιμο.
Διαλέγουμε μια πιατέλα που να χωράει την διάμετρο του φύλλου.
Κάνουνε στρώση φύλλου-πραλίνα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Αν θέλουμε ενδιάμεσα, πασπαλίζουμε τριμμένο μπισκότο.
Την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για μερικές ώρες και να σταθεροποιηθεί.
Για το γλάσο
Ωστόσο ετοιμάζουμε το γλάσο.
Περιχύνουμε με το μισό και αφήνουμε για 5-10 λεπτά να σταθεροποιηθεί
Μετά από 10 λεπτά περιχύνουμε με το υπόλοιπο γλάσο, ώστε να γίνει παχιά στρώση.
Την παγώνουμε ξανά για μερικές ώρες, μέχρι να σφίξει ώστε να μπορούμε να κόψουμε σε κομμάτια.
Γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς ή τριμμένο μπισκότο.