ΒΑΣΗ
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φράουλες. Κρατάμε 4-5 μικρές για το γαρνίρισμα και κόβουμε τις υπόλοιπες στα τέσσερα.
Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Τα περιχύνουμε με το λιωμένο κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να νοτίσουν.
Στρώνουμε ομοιόμορφα το μπισκοτένιο μείγμα σε φόρμα με σχήμα καρδιάς και αποσπώμενη βάση, πιέζοντας με τη ράχη ενός κουταλιού την επιφάνειά του να ισιώσει.
Αλείφουμε με τη μαρμελάδα και απλώνουμε από πάνω τις φράουλες σε μία στρώση και τις πιέζουμε ελαφρά με το χέρι να κολλήσουν.
Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο για 30 λεπτά.
ΚΡΕΜΑ
Ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και, μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε από την εστία και την αδειάζουμε πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Σκεπάζουμε για 1 λεπτό το μπολ και στη συνέχεια ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά.
Προσθέτουμε το ποτό και το βούτυρο και ανακατεύουμε με σπάτουλα να γυαλίσει το μείγμα. Το αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς.
Κρατάμε 3-4 κουταλιές από τη σοκολατένια κρέμα για το τελείωμα και ρίχνουμε σιγά σιγά την υπόλοιπη πάνω στη βάση με τις φράουλες.
Παγώνουμε τη σοκολατένια καρδιά στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να σταθεροποιηθεί.
Για το σερβίρισμα
Ξεφορμάρουμε με προσοχή τη σοκολατένια καρδιά.
Βουτάμε ένα μαχαίρι σε ζεστό νερό και την ξεκολλάμε από τα τοιχώματα.
Τη μεταφέρουμε σε σχάρα.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κρέμα που κρατήσαμε και, μόλις ρευστοποιηθεί, περιχύνουμε το γλυκό κάνοντας γραμμές σοκολάτας σε όλη την επιφάνειά του.
Γαρνίρουμε με τις ολόκληρες φράουλες.
Το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.